Wilt u vogelwerende dakvoetprofielen?

Vogelwerende dakvoetprofielen

Vogels onder de dakpannen is een probleem wat voor kan komen op daken. In eerste instantie lijkt dit onschuldig, maar dat is het niet. Vogels kunnen uw dak namelijk beschadigen. Wanneer de nesten er te lang zitten, krijgen de vogels langer de tijd om uw dak te beschadigen en moet er uiteindelijk dus ook meer gerepareerd worden. Vogelwerende dakvoetprofielen kunnen voorkomen dat vogels zich gaan nestelen onder uw dakpannen. Dakgroep Zuid kan deze profielen voor u plaatsen.

Bel 073-2032451 Contact opnemen

Wat vogels met uw huis kunnen doen

Vogels vinden het dak van een huis een goede plek om een vogelnest te bouwen. De vogels en hun nestjes kunnen ervoor zorgen dat uw dak beschadigd. Een voorbeeld van schade die vogels kunnen aanbrengen is het wegpikken van de isolatie. De nesten kunnen zorgen dat de dakgoot overloopt of er schoorsteenbrand ontstaat. De hitte van de open haard die in aanraking komt met de droge takjes van de nesten kan brand veroorzaken.

Het voorkomen is beter dan genezen

In principe is het niet toegestaan om een vogelnest te verwijderen. Dit heeft te maken met de Wet Natuurbescherming. In deze wet staat dat het verboden is om opzettelijk nesten, rustplaatsen en eieren te vernielen van vogels. Bij deze wet wordt er wel onderscheid gemaakt in de verschillende soorten vogels. Elke vogel gebruikt zijn nest namelijk anders, de ene soort maakt er het hele jaar door gebruik van, de andere soort alleen tijdens de broedperiode. Het verwijderen van een vogelnest is niet eenvoudig. Het is daarom beter om dit te voorkomen. Vogelwerende dakvoetprofielen zijn een goede oplossing voor dit probleem. Dakgroep Zuid kan deze profielen voor u plaatsen.

Wat zijn vogelwerende dakvoetprofielen?

Vogelwerende dakvoetprofielen voorkomen dat vogels zich nestelen onder uw dakpannen. De dakvoetprofielen worden geplaatst op de eerste panlat. Dakgroep Zuid haalt voor het plaatsen eerst de hele rij pannen weg zodat alle nesten, rommel en ongedierte verwijderd kunnen worden. Als het nodig is impregneren we het houtwerk en doden we alle schimmels zodat het houtwerk niet verder kan verslechteren. Vervolgens worden de vogelwerende dakvoetprofielen op de eerste panlat geplaatst.

Dakgroep Zuid beschermt uw dak tegen vogels

Wilt u ook vogelwerende dakvoetprofielen op uw dak aan laten brengen? Zodat u geen last heeft van vogels die schade kunnen aanbrengen? Dakgroep Zuid is de specialist op het gebied van daken. Ook wanneer u vogels wilt weren, bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn gevestigd op verschillende locaties door heel Noord-Brabant en Limburg. De contactgegevens van deze vestigingen kunt u vinden op de contactpagina, de vestigingen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Daarnaast kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen door onderstaand contactformulier in te vullen. Binnen 1 werkdag nemen we dan contact met u op.


Vraag vrijblijvend een offerte aan:

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen