Vogelwerende dakvoetprofielen plaatsen Eindhoven

Een veelvoorkomend probleem bij woningen en andere gebouwen is dat vogels zich nestelen onder de dakpannen. Dit doen ze omdat ze daar hoog, droog en veilig zitten. Ze bouwen nestjes en broeden hun eitjes uit. Dit lijkt misschien onschuldig, maar vogels onder uw dakpannen kunnen voor grote problemen zorgen. Voorkom problemen aan uw dak en laat Dakgroep Zuid vogelwerende dakvoetprofielen plaatsen.

040-3046093 Offerte aanvragen

De schade die vogels kunnen aanrichten

Wanneer een vogel zich eenmaal onder uw dakpannen heeft genesteld, kan hij uw dak flink beschadigen. Zo kan hij de dakisolatie wegpikken en kunnen de nestjes een verstopping in de dakgoot veroorzaken. In het ergste geval kunnen vogels een schoorsteenbrand veroorzaken doordat de hitte van de schoorsteen in aanraking komt met de droge takjes van het nest. Daarnaast veroorzaken vogels onder uw dakpannen de volgende problemen:

 • Stinkende schimmel door de uitwerpselen van de vogels
 • Overlast door aangetrokken ongedierte
 • Houtrot in het dakbeschot

Voorkom vogelnestjes door het plaatsen van dakvoetprofielen

Met goede vogelwerende dakvoetprofielen voorkomt u dat vogels hun nestjes gaan bouwen onder uw dakpannen. Het vervelende aan vogelnestjes onder uw dakpannen is dat u deze niet zomaar mag verwijderen. Sommige vogelnestjes zijn namelijk beschermd door de Wet Natuurbescherming. Deze wet verbiedt het opzettelijk verwijderen of vernielen van vogelnestjes, rustplaatsen en eieren van vogels. Binnen deze wet wordt er wel gekeken naar de verschillende vogels.

Wilt u een vogelnest zelf verwijderen? Zoek dan eerst uit of dit wel mag. Wilt u vogelnestjes voorkomen? Laat Dakgroep Zuid dan vogelwerende dakvoetprofielen plaatsen.

Hoe werken vogelwerende dakvoetprofielen precies?

Vogelwerende dakvoetprofielen zorgen ervoor dat de vogels niet langer onder uw dakpannen kunnen komen. Ze blokkeren de ruimte tussen het dak en de dakpannen. Voordat onze specialisten de dakvoetprofielen plaatsen, verwijderen ze eerst de eerste rij pannen. Wanneer deze verwijderd zijn, halen ze de rommel die daaronder zit weg.

Wanneer uw dak erg beschadigd is, impregneren we het houtwerk en doden we alle schimmels. Dit voorkomt dat uw dak nog meer beschadigt. Vervolgens plaatsen we de dakvoetprofielen op de eerste panlat. Daarna leggen we uw dakpannen terug op hun plek.

Dakgroep Zuid voorkomt vogels onder uw dakpannen

Wilt u ook voorgoed af zijn van de bestaande nestjes of wilt u juist voorkomen dat vogels hun nestje gaan maken onder uw dakpannen? Schakel dan de specialisten van Dakgroep Zuid in. We zijn specialisten op het gebied van daken en zorgen ervoor dat uw dak in een goede conditie blijft. We plaatsen kwalitatieve dakvoetprofielen en laten uw dak in een goede conditie achter.

Overige diensten van Dakgroep Zuid

Naast het plaatsen van vogelwerende dakvoetprofielen, rekent u op de specialisten van Dakgroep Zuid voor de volgende werkzaamheden:

Contact opnemen met Dakgroep Zuid in Eindhoven

Heeft u vragen over onze vogelwerende dakvoetprofielen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen