Vogelnest verwijderen Tilburg

Vermoedt u dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Neem direct contact met ons op om hem te laten verwijderen. Wanneer u het nest niet op tijd weg laat halen, kan dit gevolgen hebben voor uw woning. Onze specialisten hebben veel ervaring in het weghalen van vogelnesten en staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar.

Bel 013-2032451 Contact opnemen

Vogelnesten in uw schoorsteen

Het gebeurt regelmatig dat vogels zich nestelen in een schoorsteen. Het is hier namelijk lekker warm en droog en dus de ideale plaats voor het uitbroeden van de eitjes. Voor uw woning kan dit echter wel serieuze gevolgen hebben. Als de droge takjes van het nest in aanraking komen met de warmte uit de schoorsteen, kan er brand ontstaan. Het is dus erg belangrijk om vroegtijdig aan de bel te trekken als u vermoedt dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit.

Welke vogelnesten mogen verwijderd worden?

Vogelnesten mogen niet verwijderd worden als er nog vogels in zitten. Dit is bepaald in de Wet Natuurbescherming. In deze wet is vastgesteld dat alle vogels die oorspronkelijk uit de Europese Unie komen niet mogen worden verwijderd. U zult moeten wachten tot de vogels na de broedtijd het nest verlaten, dan pas kunt u het vogelnestje weg laten halen door onze specialisten. Zij doen dit op zeer professionele wijze en hebben hier jarenlange ervaring in.

Regelmatig een controle uit laten voeren

Het is belangrijk om minimaal één keer per jaar uw schoorsteen te laten inspecteren door specialisten. Zo zorgt u ervoor dat u er op tijd bij bent als er een vogelnest in uw schoorsteen zit. Deze controles hebben ook een preventieve werking. Door elk jaar uw schoorsteen te laten nakijken, kunt u voorkomen dat er een vogelnest gevormd wordt, omdat we de takjes die de vogels verzamelen vroegtijdig weghalen.

In sommige schoorstenen komen vogelnesten veel voor, in sommige ook nooit. Om te voorkomen dat de vogels hier hun broedplaats kunnen maken, kiest men vaan voor schoorsteenkappen.

Vogelnest laten verwijderen door Dakgroep Zuid in Tilburg

Dakgroep Zuid is de specialist in het verwijderen van vogelnesten in Tilburg. We staan altijd voor u klaar om uw dakprobleem op te lossen. Neem direct contact met ons op of vul onderstaand formulier in. We nemen binnen één werkdag contact met u op om uw vraag te beantwoorden of uw offerte met u door te nemen.

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen