Schoorsteen renoveren Breda

Is uw schoorsteen verouderd en zou hij eigenlijk vervangen moeten worden? Schakel dan de specialisten van Dakgroep Zuid in. Dakgroep Zuid is specialist op het gebied van schoorsteenrenovatie en -reparatie. Moet uw schoorsteen met spoed gerenoveerd of gerepareerd worden in Breda? Bij Dakgroep Zuid bieden we 24/7 service. U kunt 24 uur en 7 dagen per week contact met ons opnemen via 076-7002395 of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl.

Bel 076-7002395 Offerte aanvragen

De schoorsteendiensten van Dakgroep Zuid

Onze specialisten zijn breed inzetbaar, professioneel en gaan vakkundig aan de slag. Zo zijn onze dakdekkers gespecialiseerd in de volgende werkzaamheden:

Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze offertepagina. We nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

De buitenkant van een schoorsteen herstellen

Wanneer alleen de buitenkant van de schoorsteen beschadigd is, dan is kap- of breekwerk of het verwijderen van dakbedekking in veel gevallen niet nodig. Onze specialisten in Breda frezen de voegen met beleid uit, om ze vervolgens opnieuw te plaatsen. Ook kunnen we, wanneer dit nodig is, losse bakstenen uit de constructie halen en weer inmetselen. Is uw schoorsteen verstopt geraakt door roet? Geen probleem, onze specialiste plaatsen met gemak een roetschuif. Hiermee kunt u de roetophoping die na ons bezoek ontstaat later eenvoudig zelf verwijderen.

De binnenkant van de schoorsteen herstellen

Wanneer de schoorsteen aan de binnenkant kapot is, verwijderen onze specialisten het oude rookkanaal en plaatsen een nieuwe. Dit noemen we ook wel tubering. Het nieuwe rookkanaal is enkel- of dubbelwanding. Het voordeel van een dubbelwandige kachelpijp is dat hij beter bestand is tegen hitte. Dit maakt hem veiliger dan een enkelwandig kanaal.

Veelgestelde vragen over schoorsteenreparatie en onderhoud

Onze dakdekkers krijgen vaak dezelfde vragen wanneer het aankomt op het renoveren of repareren van schoorstenen. Daarom hebben we de meestgestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat we uw vraag kunnen beantwoorden.

Waardoor veroudert een schoorsteen?

Door weersinvloeden zoals regen, wind en extreme temperaturen worden de voegen van schoorstenen kwetsbaarder. Dit betekent dat de voegen vocht door kunnen laten. Daarnaast kan een storm of schoorsteenbrand voor beschadigingen zorgen.

Is een verouderde schoorsteen gevaarlijk?

Ja, dit kan gevaarlijk zijn. Wanneer de voegen van een schoorsteen vocht doorlaten, kan de schoorsteen uiteindelijk gaan lekken. En als het water via een versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terechtkomt, kan de verdamping van het water leiden tot explosiegevaar. Bij schade door storm ontstaat er gevaar wanneer bakstenen los komen te zitten.

Werkt een verouderde schoorsteen minder goed?

Ja, een verouderde schoorsteen werkt minder goed. Wanneer een schoorsteen verouderd is, trekt de rook slechter door. Dit zorgt ervoor dat de rook terugslaat. Hiermee loopt u het risico dat er koolmonoxide in uw woning terechtkomt. Het gevaarlijke aan deze stof is dat u hem niet ruikt en niet ziet. Desondanks is koolmonoxide extreem giftig. Een op de drie woningbranden bij woningen met een schoorsteen wordt veroorzaak door een slecht werkende schoorsteen.

Contact opnemen met Dakgroep Zuid

Moet uw schoorsteen in Breda gerepareerd of gerestaureerd worden? Neem dan contact met ons op via 076-7002395 of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl. We zijn actief in Noord-Brabant en Limburg. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens van alles vestigingen van Dakgroep Zuid.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen