Moet uw daklekkage verholpen worden?

Daklekkage

Het kan verschillende oorzaken hebben dat u last heeft van een daklekkage. Een veroudering of het krimpen van de dakbedekking, maar ook beschadigingen van buitenaf, bijvoorbeeld door vuurwerk, kunnen de oorzaak zijn. Het kan ook bij de bouw al mis zijn gegaan in de dakdetails of doordat lood te lang of te laag is. Heeft u een daklekkage? Dan staat Dakgroep Zuid voor u klaar!

Bel 073-2032451 Contact opnemen

 • * velden zijn verplicht.

Een daklekkage komt regelmatig voor

Een daklekkage is iets wat regelmatig voorkomt op daken. U staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar het dak boven uw hoofd houdt u en uw spullen droog. Wanneer het dak lekt, dan beseft u vaak pas hoe fijn dat dak eigenlijk is. Een daklekkage kunt u voorkomen door regelmatig uw dak te (laten) controleren. Ook helpt het om regelmatig uw dakgoot schoon te maken. 

 

Hoe kunt u ontdekken waar het lek zit?

Wanneer u een daklekkage vermoed, kunt u het dak controleren aan de binnenkant van uw huis. Hierbij is het belangrijk dat u ook de hoeken goed controleert. Kunt u nu niks vinden? Dan kunt u altijd Dakgroep Zuid inschakelen, dan komen wij voor u het dak controleren op een daklekkage en de schade repareren.

 

Verschillende plekken waar daklekkage kan ontstaan

Bij platte daken zijn daklekkages een groot probleem. Hierbij gaat het vooral om platte daken met de oudere dakbedekking die gebaseerd is op asfalt. Deze dakbedekking gaat vaak een aantal jaren mee voordat de lekkage tevoorschijn komt.

De dakgoot kan ook een oorzaak zijn, wanneer de dakgroot verstopt zit, overstroomt deze. Dat is op zichzelf niet een groot probleem, maar als het water te hoog komt te staan, kan het daklood geraakt worden. Hierdoor komt het water in de dakconstructie terecht. Met een plat dak komt dit probleem eerder voor, omdat er dan stilstaand water kan ontstaan.

 

Laat uw dak goed onderhouden

Daklekkage is te voorkomen, goed onderhoud is een belangrijk punt, maar ook een controle één of twee keer per jaar kan helpen. Er wordt dan bekeken hoe het voegwerk eruitziet en of de dakbedekking al aan vervanging toe is.

 

Hoe wordt daklekkage verholpen?

Het is beter om een deklekkage te voorkomen, maar wanneer dit niet lukt, is het altijd mogelijk om het dak te laten maken. Wanneer u de lekkage ontdekt is het verstandig dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Dit kan al door een (tijdelijke) reparatie te laten uitvoeren. Dakgroep Zuid doet dit graag voor u. Wij zijn altijd snel ter plaatse en hebben een service die 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar staat. Wij doen er alles aan om uw daklekkage te voorkomen of te verhelpen.

 

Moet uw dak gerepareerd worden?

Voor vakkundig advies en reparatie, kunt u altijd bij ons terecht. Wij zijn snel ter plaatse en u krijgt bij ons standaard 10 jaar garantie. Heeft u alleen een dakinspectie nodig? Dan voeren we deze gratis en vrijblijvend voor u uit. Op deze pagina kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Werkgebied Dakgroep Zuid

Dakgroep Zuid repareert daklekkages in de volgende steden:

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen