Heeft u vogels onder dakpannen?

Vogels onder dakpannen en in dakgoten

Heeft u last van vogels onder dakpannen, in de dakgoot of onder uw zonnepanelen? Dan is de kans groot dat ze een nestje hebben gemaakt. Vogels kiezen dit soort plekken omdat ze het daar lekker warm vinden. Voor vogels bieden de dakpannen een veilige en beschutte plek om hun nest te bouwen. Dat is voor de vogels fijn, maar voor u niet. Deze vogels kunnen uw dak beschadigen. Het is dan ook belangrijk om direct actie te ondernemen. Dakgroep Zuid is de specialist op het gebied van daken en voorkomt dat de vogels onder uw dakpannen gaan zitten.

Bel 073-2032451 Contact opnemen

De schade die vogels kunnen aanbrengen

Het lijkt in eerste instantie onschuldig wanneer vogels zich onder uw dakpannen nestelen. Maar zo’n nestje zit vol insecten en ongedierte. Deze insecten kunnen via de vogelnestjes makkelijk in uw huis terechtkomen. Ook de vogels onder uw dakpannen kunnen schade aanrichten, ze kunnen de isolatie wegpikken en zich op het dakbeschot van het hout nestelen of er kan dak- of dakgootlekkage ontstaan. Het is dus zaak om direct actie te ondernemen wanneer u erachter komt dat er vogels onder de dakpannen zitten. Als de nesten langer onder uw dakpannen zitten, krijgen ze meer tijd om uw dak te beschadigen, waardoor de reparatiekosten oplopen.

Vogelnest onder uw dakpannen

Het verjagen van vogels uit hun nest is een lastige klus, daarom kunt u beter proberen te voorkomen dat de vogels zich onder de dakpannen nestelen. Dakgroep Zuid is de specialist op het gebied van daken. We zorgen dat de vogels zich niet onder uw dakpannen nestelen. We doen dit door de gehele eerste rij pannen te verwijderen. Hierna halen we alle eventuele nesten, rommel en het ongedierte weg. Indien nodig impregneren we het houtwerk en doden we de schimmels, zodat het houtwerk niet meer verslechtert.

Als laatste plaatsen we vogelprofielen op de eerste panlat. Deze vogelprofielen hebben uitsteeksels waar de dakpannen overheen vallen, hierdoor zouden de vogels de dakpannen moeten optillen om eronder te komen. De vogelwering heeft ook als voordeel dat opspattend water vanuit de dakgoot niet meer op uw dakbeschot terecht komt. Dit voorkomt houtrot en verlengt de levensduur van uw dak.

Vogelnest in uw dakgoot

Naast dakpannen kiezen vogels voor dakgoten als geschikte plaats voor hun nestjes. Dit komt door de handige vorm van de dakgoot. Deze is namelijk rond, waardoor de takjes beter blijven zitten. Fijn voor de vogels, maar niet voor u. De vogelnestjes kunnen namelijk voor een verstopping zorgen. Hierdoor wordt het regenwater niet meer goed afgevoerd en ontstaat er in sommige gevallen zelfs waterschade aan uw gevel of dak.

Vogelnest onder uw zonnepanelen

Vogels vinden de komst van de zonnepanelen minstens net zo fijn als wij. Voor de vogels is de ruimte tussen de panelen en de dakpannen een heerlijk droog plekje. Terwijl die ruimte eigenlijk als ventilatieruimte bedoeld is. Vogelnestjes belemmeren de ventilatie van de zonnepanelen. Daarnaast verlaagt de vogelpoep op de panelen de energieopbrengst.

Vogelnest in uw schoorsteen

Als laatste zien we vogelnestjes ook terug in schoorstenen. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor zowel mens als dier. Het nest kan een schoorsteenbrand veroorzaken of een koolmonoxidevergiftiging wanneer het de schoorsteen verstopt.

 

Laat Dakgroep Zuid uw dak beschermen tegen vogels

Voor de bescherming van uw daken tegen vogels belt u Dakgroep Zuid. We verwijderen het vogelnest en plaatsen wanneer gewenst vogelwerende dakvoetprofielen. U vindt de contactgegevens van al onze vestigingen op de contactpagina. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedreparaties. U kunt dus elk gewenst moment van de dag contact met ons opnemen.

Wilt u uw dak beschermen tegen de vogels? Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen door onderstaand contactformulier in te vullen. We nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op. Liever direct met ons in contact komen? Neem dan telefonisch contact met ons op!

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen