Schoorsteen renoveren Eindhoven

Een openhaard is heerlijk in de koude wintermaanden, maar wist u dat de schoorsteen die daarboven zit verouderd kan raken? Wanneer u merkt dat de schoorsteen aan renovatie of zelfs vervanging toe is, belt u de specialisten van Dakgroep Zuid. We zijn specialist op het gebied van schoorsteenrenovatie en -reparatie. We zijn 24/7 bereikbaar via 040-3046093 of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl.

040-3046093 Offerte aanvragen

De diensten van Dakgroep Zuid

We zijn breed inzetbaar, professioneel en gaan bij elke klus vakkundig aan de slag. U kunt ons bereiken voor onder andere de volgende werkzaamheden:

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan via onze offertepagina. We nemen binnen 24 uur contact met u op.

Schoorsteen buitenkant herstellen

Het kan zijn dat alleen de buitenkant van uw schoonsteen beschadigd is. In dat geval is kap- of breekwerk of het verwijderen van de gehele dakbedekking vaak niet nodig. Wanneer we ter plaatse zijn in Eindhoven frezen we de voegen met beleid uit, om ze vervolgens opnieuw te plaatsen. Wanneer nodig kunnen onze specialisten losse bakstenen uit de constructie halen en ze weer netjes inmetselen. Merkt u dat uw schoorsteen verstopt is geraakt door roet? Geen zorgen, onze specialisten verwijderen het roet en plaatsen met gemak een roetschuif. Zo kunt u zelf de latere roetophoping eenvoudig verwijderen.

Schoorsteen binnenkant herstellen

We krijgen regelmatig belletjes van klanten waarbij de binnenkant van de schoorsteen aan vervanging toe is. Indien de schoorsteen aan de binnenkant kapot is, verwijderen we het oude rookkanaal en plaatsen een nieuwe. Dit wordt ook wel tubering genoemd. Bij het plaatsen van een nieuw rookkanaal heeft u de keuze uit een enkel- of dubbelwanding rookkanaal. Het voordeel van een dubbelwandig rookkanaal is dat deze variant beter tegen hitte kan. Hierdoor is hij veiliger dan een enkelwandig kanaal.

Veelgestelde vragen over schoorsteenrenovatie en -reparatie

We krijgen vaak dezelfde vragen wanneer het aankomt op het renoveren of repareren van schoorstenen. We hebben voor u de meestgestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat we uw vraag kunnen beantwoorden.

Hoe kan het dat een schoorsteen veroudert?

Een schoorsteen veroudert door de verschillende weersinvloeden, zoals regen, wind en extreme temperaturen. Hierdoor worden de voegen van schoorstenen kwetsbaarder. Wanneer de voegen niet meer goed functioneren, kan er een lekkage ontstaan. Ook een storm of schoorsteenbrand kunnen voor beschadigingen zorgen.

Is een beschadigde schoorsteen gevaarlijk?

Ja, een beschadigde schoorsteen kan gevaarlijk zijn. Op het moment dat de voegen van een schoorsteen vocht gaan doorlaten, kan de schoorsteen uiteindelijk gaan lekken. Wanneer als het water via een versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terechtkomt, kan dit door de waterverdamping zorgen voor een explosie. Bij een hevige storm ontstaat er mogelijk schade, omdat bakstenen los komen te zitten.

Werkt een verouderde schoorsteen minder goed?

Ja, wanneer uw schoorsteen verouderd is, werkt hij minder goed. In dat geval trekt de rook namelijk slechter door het rookkanaal. Dit zorgt ervoor dat de rook terugslaat. Door de terugslaande rook loopt u het risico dat er koolmonoxide in uw woning terechtkomt. Het verraderlijke aan deze stof is dat u hem niet ruikt of ziet, maar wel erg giftig is. Bij woningen met een schoorsteen is een slecht werkende schoorsteen de oorzaak van één op de drie woningbranden.

Contact opnemen met Dakgroep Zuid

Heeft u een verouderde of kapotte schoorsteen en woont in of rondom Eindhoven? Neem dan contact met ons op via 040-3046093 of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl. U kunt ons bereiken voor klussen rondom Noord-Brabant en Limburg. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens van alles vestigingen van Dakgroep Zuid.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen