Moet uw kantpan gerepareerd worden?

Kantpan reparatie

Dakgroep Zuid is de specialist als het om daken gaat. Kantpannen zijn onderdeel van het dak van uw huis. Net als nokvorsten, zijn kantpannen vaak nog vastgelegd met cement. Dit was van oudsher de manier om ze vast te maken, maar door het weer wordt de cementverbinding oud en gaat het scheuren of zelfs afbrokkelen. Het is dan verstandig om een kantpan reparatie uit te laten voeren. Hierbij worden de kantpannen opnieuw vastgezet. Op deze pagina geven we u meer informatie over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantpan reparatie.

Bel 073-2032451 Gratis dakinspectie aanvragen

Wat is een kantpan?

Een kantpan wordt ook wel een gevelpan genoemd. Deze zit aan de zijkant van het dak, op de plek waar het dak eindigt en de gevel begint. De pannen zijn aan de zijkant van het dak bevestigd, bij de kopgevel. Kantpannen overlappen de muur om te voorkomen dat water in de spouw en muren loopt. Met een kantpan wordt het onderdak beschermd tegen de regen, hagel, sneeuw en wind. Het is belangrijk dat de kantpannen goed vastzitten. Wanneer de kantpannen niet goed vastzitten kan er lekkage ontstaan.

 

Op professionele wijze uw kantpan repareren

Dakgroep Zuid repareert uw verschoven kantpannen door ze opnieuw te monteren met een flexibele kunststof dakmortel. De kunststof zet uit en krimpt bij verschillende weertypen. In tegenstelling tot cement, scheurt dit niet en wordt het ook niet poreus. Hierdoor blijven de kantpannen op zijn plek en ontstaan er geen lekkages. Een kantpan reparatie voeren wij professioneel voor u uit.

 

Ontdek op tijd of uw kantpan moet worden gerepareerd

U kunt voorkomen dat u er (te) laat achter komt dat de kantpan gerepareerd dient te worden. Dit kunt u doen door een gratis dakinspectie door ons uit te laten voeren. Hierbij controleren we de dakbedekking, de dakpannen, het houtwerk en isolatiemateriaal. Ook wordt er gecontroleerd op vocht en schimmel op de binnenmuren en het plafond. Na de controle geven onze specialisten een deskundig advies. In het advies kan staan dat u een kantpan reparatie moet uitvoeren, dit kunnen wij voor u uitvoeren.

 

Dakgroep Zuid voor uw dakreparaties

Dakgroep Zuid is te vinden op verschillende locaties in Noord-Brabant en Limburg. U heeft de mogelijkheid om contact op te nemen met de hoofdvestiging of een vestiging bij u in de buurt. Op de contactpagina vindt u alle telefoonnummers van de verschillende locaties. Ons gemotiveerde en gespecialiseerde personeel komt uw dak graag voor u repareren. U kunt ook voor spoed bij ons terecht, wij staan 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar om u uit de brand te helpen. Wij zorgen dat we snel ter plaatse zijn zodat uw probleem niet groter wordt. U kunt vrijblijvend een offerte opvragen door onderstaand formulier in te vullen, wij bellen u dan binnen een werkdag op.


Vraag vrijblijvend een offerte aan:

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen