Schoorsteen renovatie en -reparatie

Dakgroep Zuid is specialist op het gebied van schoorsteenrenovatie en -reparatie. Heeft u met spoed een dakdekker nodig? Bij Dakgroep Zuid bieden we 24/7 service. U kunt telefonisch contact met ons opnemen of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl.

Bel 073-2032451 Contact opnemen

De schoorsteendiensten van Dakgroep Zuid

Onze dakdekkers zijn breed inzetbaar, professioneel en vakkundig. Door op een van de volgende links te klikken, vindt u meer informatie over onze diensten:

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze offertepagina. We nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.  

De buitenkant van een schoorsteen herstellen

Is alleen de buitenkant van de schoorsteen beschadigd? Dan is kap- of breekwerk of het verwijderen van dakbedekking niet nodig. Onze dakdekkers frezen de voegen uit, om deze vervolgens opnieuw te plaatsen. Ook kunnen we losse bakstenen uit de constructie halen en weer inmetselen. Als de schoorsteen verstopt raakt door roet, plaatsen we een roetschuif. Hiermee kunt u roetophoping later eenvoudig zelf verwijderen.

De binnenkant van de schoorsteen herstellen

Als de schoorsteen aan de binnenkant kapot is, plaatsen onze dakdekkers een nieuw rookkanaal. Dit noemen we tubering. Het nieuwe rookkanaal is enkel- of dubbelwanding. Een dubbelwandige kachelpijp is beter bestand tegen hitte en hierdoor veiliger dan een enkelwandig kanaal.

Veelgestelde vragen over schoorsteenreparatie en onderhoud

 

Waardoor veroudert een schoorsteen?

Door weersinvloeden als regen, wind en extreme temperaturen worden de voegen van schoorstenen poreuzer. Daarnaast kan een storm of schoorsteenbrand voor beschadigingen zorgen.

 

Is een verouderde schoorsteen gevaarlijk?

Wanneer een schoorsteen poreuze voegen heeft, kan deze gaan lekken. Als er vervolgens water via een versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terechtkomt, kan de verdamping van het water leiden tot explosiegevaar. Bij schade door storm ontstaat er gevaar wanneer bakstenen los komen te zitten.

 

Werkt een verouderde schoorsteen minder goed?

Ja, wanneer een schoorsteen verouderd is, trekt de rook slechter door, waardoor deze terugslaat. U loopt dan het risico dat er koolmonoxide in de woning terechtkomt. Deze stof ruikt en ziet u niet, maar is extreem giftig. Een op de drie woningbranden wordt veroorzaak door een slecht werkende schoorsteen.  

Contact opnemen met Dakgroep Zuid

U kunt contact met ons opnemen via 073-2032270 of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl. We zijn actief in Noord-Brabant en Limburg. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens van alles vestigingen van Dakgroep Zuid.  

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen