Vogelwerende dakvoetprofielen plaatsen Tilburg

Door vogelwerende dakvoetprofielen te laten plaatsen op uw woning in Tilburg, voorkomt u schade aan uw dak. Vogels bouwen hun nestjes vaak hoog in de bomen en ver weg van mogelijke vijanden. Soms bouwen vogels de nestjes echter onder de dakpannen van woningen. Dit doen ze omdat ze daar niet alleen veilig, maar ook lekker droog zitten. Onder de dakpannen leggen ze de eitjes en broeden ze ze liefdevol uit. Dit lijkt in eerste instantie leuk en onschuldig. Helaas veroorzaken vogels onder de dakpannen vervelende problemen. Voorkom problemen aan uw dak en schakel de specialisten van Dakgroep Zuid in. We plaatsen snel en vakkundig vogelwerende dakvoetprofielen, zodat vogels uw dak niet meer kunnen beschadigen.

Bel 013-2032404 Offerte aanvragen

Vogels onder de dakpannen veroorzaken problemen

‘Hoeveel schade kan zo’n kleine vogel nou eigenlijk aanrichten?’ zult u misschien wel denken. Helaas kunnen vogels die zich veilig onder uw dakpannen genesteld hebben vervelende problemen veroorzaken. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de aangebrachte dakisolatie. Vogels pikken het isolatiemateriaal weg om zo meer ruimte te creëren voor hun nestje. Het weggepikte isolatiemateriaal laten ze vervolgens achter in de dakgoot, waardoor hij verstopt raakt. Daarnaast veroorzaken vogels de volgende problemen wanneer ze zich onder uw dakpannen nestelen:

 • Stinkende schimmel door de uitwerpselen
 • Overlast door ongedierte
 • Verrot dakbeschot

Vogelnestjes zelf verwijderen

Helaas zien we vaak dat mensen het vogelnestje zelf gaan verwijderen. Dit is echter niet altijd toegestaan. Sommige nestjes zijn namelijk beschermd door de Wet Natuurbescherming. Deze wet stelt dat het opzettelijk verwijderen of vernielen van vogelnestjes, rustplaatsen en eieren van vogels verboden is. Wilt u een vogelnest zelf verwijderen? Zoek dan eerst uit of dit wel mag.

Gelukkig bestaat er een oplossing tegen vogels onder uw dakpannen, namelijk vogelwerende dakvoetprofielen. Met dakvoetprofielen kunnen de vogels niet meer onder uw dakpannen komen, waardoor ze daar ook geen nestjes (meer) kunnen maken.

Hoe werken vogelwerende dakvoetprofielen?

Met vogelwerende dakvoetprofielen zorgt u ervoor dat de ruimte tussen uw dak en dakpannen niet meer toegankelijk is voor vogels. Voordat we aan de slag gaan met het plaatsen van de dakvoetprofielen, verwijderen we eerst de eerste rij dakpannen. Ook verwijderen we indien nodig de rommel van eerdere nestjes onder uw dakpannen.

Wanneer we constateren dat uw dak erg beschadigd is, impregneren we het houtwerk en doden we alle schimmels. Hiermee voorkomen we dat uw dak, ondanks de dakvoetprofielen, nog meer beschadigt. Nu plaatsen we de dakvoetprofielen rechtstreeks op de eerste panlat. Wanneer alle dakvoetprofielen geplaatst zijn, leggen we uw dakpannen terug op hun plek.

Dakgroep Zuid helpt tegen vogels onder uw dak

Merkt u een vogelnestje onder uw dakpannen op of wilt u simpelweg voorkomen dat vogels een warm nestje maken onder uw dakpannen? Neem dan contact op met de specialisten van Dakgroep Zuid. We hebben veel ervaring op het gebied van daken en zorgen ervoor dat uw dak in een gezonde conditie blijft.

U kunt Dakgroep Zuid ook bellen voor de volgende diensten

Naast het plaatsen van vogelwerende dakvoetprofielen, kunt u de specialisten van Dakgroep Zuid inschakelen voor de volgende werkzaamheden:

Contact opnemen met Dakgroep Zuid in Tilburg

Bij vragen over onze dakvoetprofielen of voor een vrijblijvende offerteaanvraag vult u onderstaand contactformulier in.

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen