Bitumen dakbedekking heeft veel voordelen

Bitumen dakbedekking

Bij Dakgroep Zuid kunt u ook terecht voor uw bitumen dakbedekking! Op deze pagina geven wij u meer informatie over de mogelijkheden die er zijn bij Dakgroep Zuid. Er zijn veel soorten dakbedekking, een veelvoorkomende en populaire soort dakbedekking is bitumen, ook wel dakleer genoemd. De meeste platte daken, zoals aanbouwen, veranda’s en dakkapellen in Nederland zijn voorzien met deze bedekking.

Bel 073-2032451 Contact opnemen

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een aardolieproduct en daardoor een hoogwaardige bouwstof. Het verkrijgen van bitumen uit aardolie is een lastig proces. Tot in tegenstelling van wat veel mensen denken is er geen teer aanwezig in bitumen. Bitumen is een duurzaam materiaal met een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Kleine reparaties tussendoor aan het dak kunnen overigens wel de levensduur van de bedekking met een aantal jaar verlengen.

 

Waarom moet u de dakbedekking door ons laten doen?

Dakgroep Zuid is gespecialiseerd in het aanleggen van bitumen dakbedekking op uw dak. Het gebruik van bitumen voor uw dak is erg populair en kent vele voordelen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet, zodat u de juiste beslissing kan maken.

 

De voordelen van het gebruik van bitumen.

Er is natuurlijk een reden waarom bitumen zulk populair materiaal is, naast dat het materiaal lang mee gaat is het ook nog makkelijk materiaal om mee te werken, te verwerken en het is waterdicht. Dat het makkelijk te verwerken is komt doordat het heel flexibel materiaal is. Hierdoor is het ook makkelijk te gebruiken bij daken die wat lastiger in elkaar steken.

Deze voordelen maakt dat bitumen goed standhoudt bij veel verschillende weertypen en zeker het Nederlandse weer. Dit is een groot pluspunt voor de leefbaarheid en veiligheid van de woning. Dus kort samengevat zijn de voordelen:

 • De lange levensduur
 • De waterdichtheid
 • Het flexibele materiaal

 

Waar kunt u bij ons van uit gaan?

Wij werken niet met andere soorten dakbedekking zoals EPDM en kunststofdaken, omdat de kwaliteit van bitumen bedekking vele malen beter is. Wij garanderen u dat wij altijd werken met A-merken, zoals IKO Bitumen. Door het gebruik van A-merken is de levensduur van uw dak groter dan van andere bitumen dakbedekking van niet A-merken. Hierdoor kunnen wij u ook garanderen dat u dakbedekking krijgt van de beste kwaliteit.

 

Daktrim en afvoer

De afwerking van de dakrand gebeurt door middel van een daktrim. Een daktrim wordt ook wel het dakrandprofiel genoemd. Het is een afwerkrand die zich bevindt aan de rand van het bitumen dak. Wij monteren deze daktrim zodat de dakbedekking niet van het dak afwaait, maar het zorgt er ook voor dat de dakrand waterdicht afgewerkt wordt. Een plat dak heeft, wanneer het regent een afvoer nodig om regenwater af te voeren. Ook wordt de afvoer door ons gemonteerd. De volledige montage van uw bitumen dakbedekking wordt door ons uitgevoerd.

Meer informatie?

Voor de volledige montage en afwerking van uw bitumen dakbedekking, kunt u bij ons terecht. Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door onderstaande gegevens in te vullen.

 

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen