Schoorsteen renoveren Tilburg

Wanneer uw schoorsteen verouderd is, en hij eigenlijk vervangen zou moeten worden, belt u de specialisten van Dakgroep Zuid. We zijn specialisten wanneer het aankomt op het gebied van schoorsteenrenovatie en -reparatie. Heeft uw schoorsteenrenovatie spoed? Bij Dakgroep Zuid zijn we 24 uur per dag bereikbaar, dus ook in de weekenden staan we dag en nacht voor u klaar. Neem contact met ons op via 013 203 2404 of door een e-mail te sturen naar info@dakgroepzuid.nl.

013-2032404 Offerte aanvragen

Onze schoorsteendiensten

U kunt de specialisten van Dakgroep Zuid voor veel verschillende werkzaamheden inschakelen. We zijn breed inzetbaar, professioneel en gaan vakkundig aan de slag. U kunt ons bereiken voor onder andere de volgende werkzaamheden:

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

De buitenkant van uw schoorsteen herstellen

Wanneer alleen de buitenkant van de schoorsteen beschadigd is, dan is kap- of breekwerk of het verwijderen van dakbedekking in veel gevallen niet nodig. Na inspectie frezen onze specialisten de voegen met beleid uit, vervolgens plaatsen we ze zorgvuldig terug. Indien nodig kunnen we losse bakstenen uit de constructie halen en weer inmetselen. Verstopte schoorstenen zijn voor onze specialisten geen probleem. We reinigen uw schoorsteen en plaatsen vervolgens een roetschuif. Zo kunt u de roetophoping die na ons vertrek ontstaat eenvoudig zelf verwijderen.

De binnenkant van uw schoorsteen herstellen

Indien uw schoorsteen aan de binnenkant beschadigd is, verwijderen we het oude rookkanaal en plaatsen een nieuwe. Dit proces noemen we tubering. Het nieuwe rookkanaal dat we plaatsen is enkel- of dubbelwanding. Het voordeel van een dubbelwandige kachelpijp is dat hij beter bestand is tegen hitte. Hierdoor is hij veiliger dan een enkelwandig rookkanaal.

Veelgestelde vragen over schoorsteen onderhoud en reparatie

We merken dat veel van onze klanten met dezelfde vragen zitten wanneer het aankomt op het renoveren of repareren van schoorstenen. Daarom hebben we de meestgestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we uw vraag kunnen beantwoorden.

Door welke factoren verouderen schoorstenen?

Factoren die een rol spelen bij het verouderen van schoorstenen zijn bijvoorbeeld verschillende weersinvloeden, zoals regen, wind en extreme temperaturen. Deze weersinvloeden zorgen ervoor dat de voegen van schoorstenen kwetsbaarder worden. Vroeg of laat zullen deze voegen gaan lekken en vocht doorlaten. Andere factoren die meespelen bij het verouderen van schoorstenen zijn storm of een schoorsteenbrand. Controleer altijd uw schoorsteen na een hevige stormbui. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Is een oude schoorsteen gevaarlijk?

Ja, een verouderde schoorsteen kan gevaarlijk zijn. Oudere schoorstenen hebben mogelijk verouderde voegen die vocht kunnen doorlaten. Uiteindelijk loopt u hiermee het risico dat de schoorsteen kan gaan lekken. Het vocht dat via een versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terechtkomt, kan leiden tot explosiegevaar. Na een hevige storm ontstaat het gevaar dat er bakstenen los komen te zitten.

Functioneert een verouderde schoorsteen minder goed?

Ja, een verouderde schoorsteen functioneert vaak wat minder goed. Wanneer een schoorsteen verouderd is, kan de rook slechter door de rookkanaal trekken. Het gevolg daarvan is dat de rook terugslaat in de woning. Hiermee loopt u het risico dat er koolmonoxide in uw woning terechtkomt. Deze stof is onzichtbaar en geurloos, dit maakt het een hele gevaarlijke stof. Koolmonoxide is namelijk extreem giftig.

Contact opnemen met Dakgroep Zuid

Moet uw schoorsteen in Tilburg gerepareerd of gerestaureerd worden? Neem contact met ons op via 013 203 2404 of stuur een e-mail naar info@dakgroepzuid.nl. We zijn actief in Noord-Brabant en Limburg. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens van alle vestigingen van Dakgroep Zuid.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen