Wilt u een vogelnest laten verwijderen?

Vogelnest verwijderen

Een vogelnest in de schoorsteen kan vervelende gevolgen hebben voor uw huis. Een vogelnest verwijderen is om deze reden erg belangrijk. Zeker wanneer het vogelnest zich in de schoorsteen bevindt. Op deze pagina kunt u lezen wat een vogelnest in uw schoorsteen kan doen met uw huis. Vogelnest verwijderen? Neem dan direct contact met ons op! Wilt u liever eerst meer informatie over de impact van een vogelnest in uw schoorsteen? Lees dan hier verder.

Bel 073-2032451 Contact opnemen

Een vogelnest in de schoorsteen

De vogels zoeken vaak een droge en warme plek voor het bouwen van hun nest, een schoorsteen voldoet hieraan. Een vogelnest in de schoorsteen is echter gevaarlijk voor uw huis, wanneer de warmte uit de schoorsteen in aanraking komt met de droge takjes van het vogelnest kan er een schoorsteenbrand ontstaan. Een vogelnest verwijderen is dus belangrijk wanneer deze aanwezig is in uw schoorsteen.

 

Mag een vogelnest worden verwijderd?

Wanneer de vogels nog in het vogelnest zitten, is het een lastige klus om deze vogels te verjagen. Daarnaast is het niet altijd toegestaan om een vogelnest te verwijderen. Dit is vastgesteld in de Wet Natuurbescherming. Alle vogels die van nature voorkomen op het grondgebied van de Europese Unie, vallen onder deze wet. In de wet staat dat het verboden is om nesten en rustplaatsen van vogels te vernielen. Hierbij is het wel afhankelijk van de soort vogel. De wet heeft de vogels onderverdeeld in verschillende categorieën waarbij is gekeken naar de momenten dat de vogels de nesten gebruiken. Alleen van de vogels die hun nest na de broedtijd verlaten, mag u het vogelnest verwijderen. Het verwijderen van een vogelnest moet altijd door een professional worden gedaan, Dakgroep Zuid is gespecialiseerd op het gebied van daken en kan het vogelnest voor u verwijderen.

 

Laat minimaal één keer per jaar uw schoorsteenkanaal controleren

We raden u aan om minimaal één keer per jaar uw schoorsteenkanaal te laten controleren op vogelnesten en andere zaken die een verstopping of schoorsteenbrand kunnen veroorzaken. Als er tijdens de inspectie een vogelnest ontdekt wordt, dan zullen we met u overleggen hoe en/of we het vogelnest verwijderen. U kunt ook voorkomen dat er een vogelnest moet worden verwijderd. Dit doet u door vogelwerende dakvoetprofielen te laten plaatsen. Hiermee voorkomt u dat de vogels zich onder uw dak nestelen. Ook kunnen er schoorsteenkappen geplaatst worden, deze zorgen ervoor dat de vogels niet in uw schoorsteen kunnen komen en dus ook geen nest hier kunnen bouwen.

 

Wilt u een vogelnest laten verwijderen door Dakgroep Zuid?

Dakgroep Zuid is de specialist op het gebied van daken in Noord-Brabant en Limburg. Op onze contactpagina kunt u alle telefoonnummers vinden van de verschillende vestigingen. Via de website willen we u graag een zo compleet mogelijk beeld geven van ons bedrijf en de werkzaamheden die we uitvoeren. U kunt met alle problemen rondom het dak bij ons terecht, 24 uur per dag en 7 dagen per week, we zijn altijd snel ter plaatse. Wilt u laten controleren of er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Of moeten we een vogelnest verwijderen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons door onderstaand formulier in te vullen, we nemen dan binnen één werkdag contact met u op.


Vraag vrijblijvend een offerte aan:

 • * velden zijn verplicht.

Dakdekker nodig?

Neem contact op!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Met spoed een dakdekker nodig? Neem contact op met een van onze lokale vestigingen. De dakdekkers van Dakgroep Zuid zijn 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse.

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen