Schoorsteen renovatie & schoorsteen voegen

Een verouderde schoorsteen heeft vaak poreuze voegen. Het gevolg van poreuze voegen, kan een lekkage zijn. Een lekkage kan levensgevaarlijk zijn wanneer deze door het versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terecht komt. Een schoorsteen kan ook door een storm of schoorsteenbrand beschadigd zijn. Een schoorsteen renovatie is dan de oplossing om de schoorsteen weer in de oude staat te krijgen. Dakgroep Zuid is de specialist als het om daken gaat. We kunnen uw schoorsteen herstellen wanneer deze beschadigd is. Lees daarom snel verder en ontdek de mogelijkheden die we hebben op het gebied van schoorsteen renovatie.

 

Gevolgen schoorsteen beschadiging

Wanneer een schoorsteen verouderd is, de rook slecht doortrekt en hierdoor terugslag van rook plaatsvindt, bestaat het risico dat er koolmonoxide in de woning terecht komt. Dit is gevaarlijk voor de gezondheid van de inwonenden van het huis. Een op de drie woningbranden wordt veroorzaakt door een schoorsteenbrand. Met een schoorsteen renovatie van Dakgroep Zuid loopt u geen enkel risico.

 

De mogelijke vormen van renovatie van buitenaf

Een schoorsteen kan van buitenaf gerenoveerd worden. Losse voegen kunnen simpel hersteld worden door onze gespecialiseerde dakwerkers. Dit kan zonder kap- of breekwerk, maar ook zonder dat de dakbedekking verwijderd hoeft te worden. De voegen worden uitgefreesd om vervolgens opnieuw gevoegd te worden. Ook kunnen losse bakstenen uit de constructie worden gehaald om opnieuw ingemetseld te worden. De voegen kunnen we impregneren. Er wordt dan een waterafstotende coating aangebracht waardoor de voegen geen water meer zullen opnemen en vorstschade en scheurschade wordt voorkomen. Er is een alternatieve vorm voor het impregneren, we kunnen een schoorsteen ook laten bezetten. Een vochtwerende pleister wordt hierbij om de schoorsteen geplaatst. Deze pleister is volledig waterdicht en kan achteraf overgeschilderd worden. De pleister heeft hetzelfde doel als het impregneren, namelijk het voorkomen van lekkage. Een roetschuif plaatsen in het schouwkanaal kan helpen om de roetophoping later eenvoudig te verwijderen.

 

Het volledige rookkanaal herstellen

We kunnen ook een nieuw rookkanaal plaatsen. Dit wordt gedaan door middel van tubering. Dit wordt vaak in oudere huizen gedaan om veiligheidsredenen. Tubering kan zowel enkelwandig als dubbelwandig worden aangebracht. Enkelwandig wordt de inbox buis in de oude schoorsteen gevoerd. Het wordt ook wel intern tuberen genoemd. Bij dubbelwandige tubering wordt buiten aan de gevel een nieuwe inbox schoorsteen geplaatst. Dit is de oplossing voor huizen of appartementen die nog geen schoorsteen hebben.

 

Laat u uw schoorsteen renovatie uitvoeren door Dakgroep Zuid?

Dakgroep Zuid is de specialist op het gebied van daken en schoorsteen renovatie. Ons team bestaat uit specialisten met passie voor hun werk en vakgebied. We zijn actief in Noord-Brabant en Limburg. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens van specifieke vestigingen, met deze vestigingen kunt u altijd contact opnemen. Heeft u ons met spoed nodig? Dan bieden we u een 24 uursservice, 7 dagen per week. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen door het onderstaande contactformulier in te vullen, we nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.


Vraag vrijblijvend een offerte aan:

 • * velden zijn verplicht.

Spoedhulp nodig?

Klik en bel direct!
 • 24/7 Service
 • Vakkundig
 • 10 Jaar garantie
 • Klantvriendelijk
 • Altijd snel ter plaatse

Onze vestigingen

Onze specialiteiten

 • Dak of Dakgootlekkage

  Dak of Dakgootlekkage

 • Nokvorsten

  Nokvorsten

 • Pannendak

  Pannendak

 • Schoorstenen

  Schoorstenen